"ERR on kulutanud Tartu maratoni ülekanneteks omalt poolt alla 10 000 euro. See hõlmab vaid väikest osa ülekannete tootmiseks vajalikest kuludest, mida tellis ja mille eest tasub klubi Tartu maraton," lausus Tomberg.

"Klubi Tartu maraton sõlmis lepingu Tartu maratonilt telepildi (sh rahvusvahelise telepildi) tootmiseks firmaga Balti Video 2010. aastal. Leping on mitmeaastane ja hõlmab nii 2011. aasta kui ka 2012. aasta ülekandeid. Tootmisfirma valiku üksikasju ERR ei tea," lisas ta, mõistes televaatajate pahameelt seoses maratoni silmatorkavalt viletsa ülekandega. "Balti Video rendib tänase ülekande tarvis ERRilt ülekandebussi koos seda teenindava meeskonnaga. Samuti kasutati rahvusringhäälingu töötajaid reporterite ja kommentaatoritena."

Tombergi sõnul pole ERR antud ülekannete eest reklaami- ja sponsorraha saanud.

"Soovin vabandada kõigi televaatajate ees, kes ootasid pühapäeva hommikul kvaliteetset ülekannet Eesti selle aasta suurimast rahvaspordisündmusest. ERR on ülekande eetrisse andjana kindlasti kaasvastutav ülekande kvaliteedi eest. Täpsemad põhjused, miks ei õnnestunud telepilti maratonirajalt edastada tehniliste häireteta ülekandebussi, selguvad pärast põhjalikku analüüsi, mida tehakse juba täna õhtul. Palun küsida täiendavat informatsiooni ka Balti Video juhilt Raivo Suvistelt, samuti klubi Tartu maraton tegevjuhilt Indrek Kelgult," lausus Tomberg lõpetuseks.