Eile Junior Achievement Eesti korraldatud õpilasfirmade laadal Kristiine keskuses müüsid oma tooteid ja teenuseid 107 õpilasfirmat ja rohkem kui 350 noort. Eesti õpilasfirmadega konkureerisid 15 Rootsi ja Norra õpilasfirmat.

Õpilasfirmade tegevust laadal hindas žürii, kes valis tugevamad firmad kokku kaheksas kategoorias.

Parima idee preemia pälvis õpilasfirma Chickaz Pärnu Ühisgümnaasiumist, kelle ilusasse mõtteraamatusse saavad inimesed ise oma häid ideid paberile panna. Žürii hindas idee kõrval ka toote suurepärast teostust. Õpilasfirma juhendaja on Mari Suurväli. Preemiaks võidukale õpilasfirmale pakuvad parimad Swedbanki finantseerimisspetsialistid nõustamist.

Tugevaimad müüjad tulid Saue Gümnaasiumi õpilasfirmast AVPastakas. Ilma valemipastakat ostmata ei lahkunud nende müügiboksist peaaegu keegi  Õpilasfirma AVPastakas sai ka EBSi eripreemia silmapaistva meeskonnatöö eest. Õpilasfirmat juhendab Virve Rajamäe.

Junior Achievement Eesti tähistab tänavu oma 20 tegevusaastat. 20 aastat tagasi alustati ka õpilasfirma programmiga. Tänavu tegutseb 70 põhikoolis, gümnaasiumis ja kutseõppeasutuses rohkem kui 150 õpilasfirmat. Läbi aegade on Eestis loodud 1700 õpilasfirmat. Õpilasfirma programmi toetavad Swedbank ja EAS Euroopa Sotsiaalfondist.