"Siin pole mitte midagi kehtestada mitte millelegi, Eesti okupeeriti Teise maailmasõja jooksul. See on üheselt selge ja siin pole mitte millegi üle debateerida," ütles Nestor Delfile.

Nestori arvates selles asjas sotsid ja Vene Erakond ühist keelt sellisel kujul ei leiaks. "Ma ei ole ka päris kindel, mida Tšerepanov mõtles. Lugesin seda intervjuud ja see annab tunnistust sellest, et inimeste meediasuhtluse kogemus on ikka väga väike ja ei saa aru, et mõtteid võiks selgemini välja öelda, et ei tekiks võimalust nende erinevaks tõlgendamiseks," lisas Nestor.

Eile rääkis Vene Erakond Eestis esimees Stanislav Tšerepanov, et küsimus okupatsiooni teema puhul on selles, et siin lähtub kõik kahtlemata perekonnast ja ajaloolisest mälust. "Mõni kannatas Siberi laagrites, mõni koonduslaagrites, mõni sõdis ühel poolel, mõni teisel. On arusaadav, et me ei saa ega hakka siin rääkima millestki peale selle, et Nõukogude armee vabastas Euroopa fašismist. See on meie selge seisukoht,“ ütles Tšerepanov venekeelsele Delfile.