"Kruiisilaev sõitis madalikule ja hakkas lekkima. Päästetööd jätkuvad, appi on saadetud ka kopterid. Mitmed inimesed on kadunud," ütles päästeteenistuse eestkõneleja Tuscany sadamas.

Lähedalasuva Grosseto linnapea Giuseppe Linardi kinnitusel viidi suur enamus merehädalisi päästealustega rannikule, kuid aluse pardal oli kella kahe ajal öösel endiselt umbes 200 inimest, vahendab BNS. Linnapea sõnul üritatakse majutada päästetuid, kelle hulgas on ka rasedaid naisi ja lapsi.

Pealtnägijate kirjeldusel kuulsid nad valju kõmatust ja algselt öeldi reisijatele, et laev jäi seisma elektrisüsteemi rikke tõttu, kuid seejärel hakati jagama päästeveste.

Uudisteagentuuri ANSA informatsiooni kohaselt hüppas või kukkus osa reisijatest merre.

Varem oli teatatud vähemalt 6-8 hukkunust. Sukeldujad otsivad laeva juures mere põhjast võimalikke hukkunuid. Laeva pardal viibivad päästetöötajad otsisid inimesi ka laeva kajutitest.

"See oli nagu mingisugune stseen filmist "Titanic"," rääkis laevareisija Mara Parmegiani.

"Laev oli Vahemere luksusreisil ja lahkunud Savonast. Kavas olid peatused Civitavecchias, Palermos, Cagliaris, Palmas, Barcelonas ja Marseilles. Pardal oli umbes 1000 itaallast, 500 sakslast ja 150 prantslast," täpsustas laevafirma Costa Grociera eestkõneleja.