Rong jõuab Viljandi jaama reedel kell 11.46. Järgnevad maavanema tervitus ning Edelaraudtee juhi Kalvi Pukka ning minister Helir-Valdor Seederi sõnavõtud, millega kuulutatakse raudteelõik avatuks. Sakala meeskoori mehed annavad sündmusele oma tervituslauludega lisaväärtust.

"Mõisaküla näitel me teame ja näeme, mida raudtee olemasolu ühele linnale tähendas. Nüüd taasrealiseerub meie võimalus, mida Viljandimaa elanikel jääb üle ainult kasutada. Lisaks reisijatele vajavad raudteed paljud ettevõtlusvormid logistika arenguks ning kaubaveoks", ütles Viljandi maavanem Lembit Kruuse.

Türi-Viljandi raudtee avatakse reisijatele liikluseks 1. jaanuaril 2011. Esmaspäevast neljapäevani sõidab rong Tallinnast Viljandi suunas ja tagasi sõidugraafiku alusel 2 korda päevas ning reedel, laupäeval ja pühapäeval kolm korda päevas. Viljandi inimeste jaoks on peamiseks tähtsaks muudatuseks see, et pääs rongile on viidud raudteejaama ette ning lisandunud on ka kaldtee.

Türi-Viljandi raudteelõigu rekonstrueerimistööd said alguse 2011. aasta aprillis. Raudteeremondi käigus rekonstrueeriti lisaks ülesõite, parandati teekatet ning pandi püsti uusi foore. Uued ooteplatvormid koos ootekodade- ning infotahvlitega said kõik Türi ja Viljandi vahelised jaamad Taikses, Käreveres, Ollepas, Võhmas, Olustveres ning Sürgaveres. Uus raudteelõik võimaldab rongil arendada kiirust kuni 120 km tunnis.