Märkimisväärne on selle juhtumi juures aga fakt, et pangatüli keskeks olnud Krediidipank kuulus veel hiljuti pea 50 protsendi osaluses Moskva Pangale, mille asutaja on Moskva endine linnapea Juri Lužkov ning millega on tihedalt seotud ka Venemaa väidetavalt rikkaim naine Jelena Baturina.

Moskva Pank ise on aasta algusest erinevatesse afääridesse sattunud. Selle aasta veebruaris vahendas Interfax, et uurimiskomitee töötajad otsisid läbi Krediidipanga omaniku Moskva Panga ja selle juhtide, kaasaarvatud Baturina, korterid.

2010. aasta detsembris algatatud kriminaalasjas kahtlustasid uurijad firma Inteko seost ligi 13 miljardi rubla suuruse summa riisumisega Moskva Pangast. Väidetavalt andis pank nii suure summa välja katteta laenuna, mis aga muutus inteko kasumiks pärast 58 hektari maa müügitehingut Moskva lääneosas. Inteko kuulub aga täies ulatuses Moskva panga asutaja ja endise Moskva linnapea Juri Lužkovi abikaasale Jelena Baturinale, kes oli tihedalt ka pangaga seotud.

Moskva Pank oli aga hiljuti Krediidipanga suurimaks aktsionäriks, kellele veel kevadel kuulus 44 protsenti Krediidipanga aktsiatest, kuid kes vähendas aktsiate müügiga osalust 16 protsendini. See tehing pööraski panga omanikud omavahel tülli ning väidetavalt sai siit alguse edasine uurimine, mis viis lõpuks kapo uurija Indrek Põdra tabamiseni.

Jelena Baturina on investeerimis- ja ehitusettevõtte Inteko omanik ja president ning Moskva endise linnapea Juri Lužkovi abikaasa. Ajakiri Forbes hindab Venemaa teadaolevalt rikkaima naise 48-aastase Baturina varandust 1,2 miljardi dollarini. Väidetavalt on Baturina oma varandust suutnud suurendada tänu mehe sidemetele Moskva linnapeana, mis aitasid tema firmal Intekol soodsamaid tehinguid saada.