Hindame kõrgelt välisministeeriumi vastutustundlikku tegevust Eesti kodanike suhtes, sest see on oluline usalduse kasvamiseks Eesti riigi vastu, teatas Eesti suhtekorraldajate liit.

2011. aastal on leidnud õnneliku lõpu mitmed välismaal hätta sattunud Eesti kodanike kodumaale tagasitoomise juhtumid, neist tuntumad on Eesti jalgratturite tagasitoomine Liibanonist ning Eesti lenduri vabastamine Tadžikistanist.

Mõlemal korral on Urmas Paet eduka kriisolukorra lahendamise kõrval suutnud liidu hinnangul prioritiseerida oma tegevusi ning pidanud tundlikus olukorras oluliseks avalikkuse informeerimist asjakohaselt, delikaatselt ja väga heal tasemel. Professionaalset tuge on Urmas Paetile tema sõnavõttudeks ja tegudeks pakkunud välisministeeriumi pressitalitus - kommunikatsiooniüksus võib teha nii head tööd kui võimalik, aga kui tippjuht sellega kaasa ei tule, ei sünni head tulemust.

Välisministeeriumi pressitalituse büroo direktor Minna-Liina Lind ütles, et ministeerium on oma kommunikatsioonis lähtunud sellest, et edastatav info oleks võimalikult arusaadav, usaldusväärne, operatiivne, aga vajadusel arvestaks ka osa teabe tundlikkusega. Mida rohkem ühiskond meid mõistab, seda tulemuslikumad saame Eesti huvide eest seismisel olla.

Aasta suhtekorraldaja tiitel antakse Urmas Paetile 21. detsembril kell 18 algaval EPRA klubiõhtul, mis toimub restoran Traveli kaminasaalis (Balti jaama 2. korrusel). Üritusel räägivad oma tööst ja vastavad kuulajate küsimustele Urmas Paet ja välisministeeriumi pressitalituse büroo direktor Minna-Liina Lind.

Kandidaate aasta suhtekorraldaja tiitlile laekus 15, neist väga kõrgelt hindas žürii Tallinn 2011 kommunikatsioonijuhi Andri Maimetsa, LHV panga turundus- ja kommunikatsiooni juhi Andres Kase ja Tallinna Ülikooli Kommunikatsiooni Instituudi direktori prof Kaja Tampere tööd ning Eesti Sotsiaaldemokraatide Liidu juhi Sven Mikseri jõulist esiletõusu Riigikogu valimiste perioodil.

Aasta suhtekorraldajat valis 7-liikmeline žürii, kuhu kuulusid Aive Hiiepuu, Krista Must, Ester Mägi, Aune Past, Heikki Sal-Saller, Hando Sinisalu ja Allar Tankler.

Aasta suhtekorraldaja valimine on Eesti suhtekorraldajate liidu algatus, mille eesmärk on tunnustada inimesi, kelle kommunikatsioonitegevus on avaldanud aasta jooksul kõige laialdasemat mõju Eestis, seda nii riiklikul kui ka korporatiivsel tasemel. Aasta suhtekorraldajat valiti esimest korda 2010. aastal mil tiitli pälvis rahandusministeeriumi eurokommunikatsiooni projektijuht Ingvar Bärenklau.

Eesti suhtekorraldajate liit on 1996. aastal asutatud erialaliit, mis koondab ainsa organisatsioonina Eestis suhtekorralduse alal töötavaid inimesi. Liitu kuulub 74 suhtekorraldajat, kes töötavad nii avalikus sektoris, äriettevõtetes, mittetulundusorganisatsioonides kui ka suhtekorraldusettevõtetes.