Andres Peri kaitsnud advokaatid Oliver Nääs ja Urmas Ustav advokaadibüroost Lextal selgitasid, et ainuke inimene, kes pistise andmise fakti kinnitas, oli Annely Heinvars.

Menetluse käigus kuulati üle ka mitmed PERH-i töötajad kui ka väidetava pistise tarbeks raha andnud Annely Heinvarsi vennad.

Küll aga leidis advokaatide teatel menetluse käigus, et Annely Heinvarsile pakuti 2008. aasta alguses tasulist hooldusravi teenust summas 4000 krooni, ehk siis samas summas, milles Annely Heinvars oma sõnade kohaselt Andres Perile pistist andis.

"Ilmselt on pakkumise väärtõlgendus initsieerinud kõik järgnenud protsessid," kirjutas Andres Peri advokaatide vahendusel pressile saadetud kirjas.

Kriminaalmenetluse lõpetamise määruses seisab muuhulgas, et arvestades patsient Meeri Marraku meditsiinilist üldseisundit ning asjaolu, et raskes seisundis patsienti Keila haiglast lihtsalt välja ei saadeta, ei olnud tema sissekirjutamises erinevatesse osakondadesse midagi tavapäratut.

Põhja ringkonnaprokuratuur kuulutas endise Keila hooldushaigla juhi Andres Peri kahtlustatavaks pistise võtmises mai keskel.

Väidetavalt küsis Keila hooldushaigla toonane juht doktor Andres Peri ühe patsiendi perekonnalt ravi jätkamise eest 4000 krooni altkäemaksu.

ETV saate „Pealtnägija” andmetel olevat Peri nõudnud ühe eaka patsiendi haiglasse jätmise eest tema sugulastelt altkäemaksuna 4000 krooni ja konjakipudelit.