Indrek Raudne märkis usutluses BNS-ile, et ta lahkub riigikogu liikme ametist ja jääb suurest poliitikast kõrvale erakonna lihtliikmeks selleks, et võtta oma erakond ära ebaõiglase rünnaku alt. "Jään IRL-i lihtliikmena endiselt ühiskondlikult aktiivseks lihtliikmeks erakonna parempoolsemal, ettevõtjasõbralikul tiival," kinnitas Raudne.

Indrek Raudne ütles BNS-ile, et ta osaleb kindlasti eeloleva esmaspäeva hommikul kell 9.30 koguneval IRL-i eestseisuse erakorralisel koosolekul, kus arutatakse elamislubade äri skandaaliga seonduvat. "Seda, kas ma lähen tagasi Tallinna linnavolikokku, kus minu liikmevolitused riigikogusse mineku järel peatati, otsustan ma ilmselt eeloleval nädalal," märkis Indrek Raudne.

Viimastel parlamendivalimistel kogus Indrek Raudne 774 häält ning pääses riigikogusse üleriigilise kompensatsioonimandaadiga. Raudse lahkudes on esimene uus riigikogu asendusliige IRL-i nimekirjas Andres Jalak.

"Minu erakonnal ei ole mingit pistmist minu ettevõtete majandustegevusega. Astun täna kõrvale, et erakond saaks liikuda edasi," teatas Raudne.

Kolmapäevane rahvusringhäälingu telekanali ETV saade "Pealtnägija" rääkis ulatuslikust elamislubade vahendamise ärist Vene ärimeestele, millega on ühel või teisel viisil seotud IRL-i poliitikud Nikolai Stelmach, Indrek Raudne ja Siim Kabrits.

"Pealtnägija" andmetel on Tallinna vanalinnas Kooli 1/3 asuva maja korterisse, mille omanikud on Tallinna volikogu liige Nikolai Stelmach, riigikogu liige Indrek Raudne ning nende erakonnakaaslasest riigikogu liige Siim Kabrits, oma firma registreerinud suur hulk Venemaa ja teiste endise Nõukogude Liidu liiduvabariikide miljonäre. Samuti on mehed ajakirjanduse andmetel lasknud registreerida ühte Paldiskis asuvasse korterisse kümneid välismaalastest ärimehi.

Raudse sõnul käis elamislubasid soovivate Vene ärimeeste nõustamine Stelmachile kuuluva firma Advisory Partners kaudu. "Minu juhitavad ettevõtted ei ole elamislubade taotlemisega seotud. Stelmach jagas küll kliendikontakte osaühinguga Integer Invest, kuid selle minu juhitava ettevõtte tegevusvaldkond on ärikinnisvara," selgitas Raudne.