Aunimetusega aasta kodanik tunnustatakse kodanikuks olemise ja ühiskonnaelu edendamist ning see antakse inimesele, kes on silma paistnud ühiskonna üldisele arengule kaasaaitamisega või ühiskonna jaoks oluliste saavutustega, teatas Eesti jalgpalli liidu pressiteenistus.

Aunimetuse kandidaatide hindamisel pööratakse eelkõige tähelepanu kandidaadi positiivsele aktiivsusele ja vastutustundlikule mõjule ühiskonnale tervikuna.

Seekordne aasta kodaniku moto on „Kodanikuks kasvanud”. Konstantin Vassiljev ei ole sünnijärgne Eesti kodanik ning pidi kodakondsuse saamiseks ära õppima eesti keele ja tegema vastavad eksamid, seega kasvas ta kodanikuks sõna otseses mõttes.

Fotod tseremooniast:

Eesti koondise poolkaitsja lõpetas Maardu gümnaasiumi hõbemedaliga, tegemist on intelligentse inimesega, kes on eeskujuks nii spordiväljakul kui ka laiemalt. Koondise abikaptenina esindab ta meie riiki üle kogu maailma ning teeb seda Eesti rahvusvärvides, Eesti lipu all ja Eesti hümni lauldes.

Vassiljev ja Eesti jalgpallikoondis laiemalt on hea näide lõimumise võimalikkusest Eestis. Olles populaarne nii eestlaste kui ka venelaste hulgas loob Vassiljev unikaalse silla kahe rahvuse vahel. Lisaks on Eesti koondise edukad esitused inspireerinud tuhandeid noori sõltumata nende rahvusest ja emakeelest.

Eesti jalgpallikoondise liikmena sümboliseerib Vassiljev viimase 20 aasta jooksul samm-sammult ehitatud ja kasvanud Eesti jalgpalli - sarnaselt on kasvanud kogu riik ja kodanikkond.

Varasemalt on aasta kodaniku tiitli vääriliseks tunnistatud:

2003 – „Eesti kodanik on Euroopa kodanik” – Lennart Meri
2004 – „Tugev pere, rõõmus rahvas” – Jüri Jaanson
2005 – „Lapsest sirgub kodanik” – perekond Adamson
2006 – „Heast pereisast algab riik” – Andrus Veerpalu
2007 – „Eesti riik on minu üle uhke” – Lagle Parek
2008 – „Eesti Vabariik läbi üheksakümne aasta” – Rainer Nõlvak
2009 – „Loovad inimesed, edukas riik” – Erki-Sven Tüür
2010 – „Tegus kodanik on riigi rikkus” – Pieter Boerefijn
2011 – „Kodanikuks kasvanud” – Konstantin Vassiljev