Ust-Luuga terminalirajatises on hiljuti aset leidnud vähemalt kolm suuremat varingut merre, mille tulemusel sai kahjustada sadamasild. Avariide seeria tuli avalikuks uudisteagentuuri Reuters kaudu, kes sai äsja oma valdusse koopia Rostehnadzori kirjast Venemaa asepeaminister Igor Setšinile. Rostehnadzori juhataja Nikolai Kutin hoiatas kirjas ministrile, et naftaterminali kasutuselevõtmisel tekiks Ust-Luuga õnnetuse tagajärjel tõsiste majanduslike ja keskkonnakahjude oht.

Ust-Luuga naftaterminal pidi alustama tööd käesoleval aastal. Venemaa asetranspordiminister Viktor Olerski kinnitas reedel Reutersile, et terminal valmib ikkagi õigeaegselt ja esimesed naftatankerid lahkuvad sealt juba tänavu detsembris.

Ust-Luuga terminali kaudu peaks järgmisel aastal veetama läände 20 miljonit tonni naftat, teatas naftatorujuhtmete operaatorfirma Transneft eelmisel nädalal.

Tänavu oktoobri viimastel päevadel külastas Leningradi oblasti valitsuse kutsel mitmeid oblasti suurimad tööstusobjekte ja sealhulgas ka Ust-Luuga sadamat Tallinna linnavolikogu liige Max Kaur. Info sadamas vahepeal toimunud avariist Kaurini siiski ei jõudnud. Ust-Luuga sadamat on varem juhtinud ka Venemaa praeguse peaministri Vladimir Putini mereväelasest onu Ivan Šelomov, märkis keskerakonna esimehe pikaajaline poliitiline nõunik Max Kaur oma oktoobrikuise Venemaa-visiidi kohta BNS-ile saadetud teates.