"Oleme virtuaalsaatkonna Second Life´is sulgenud," vahendab välisministeeriumi pressiesindaja sõnu BNS.

Arvestades tänaseid internetikommunikatsiooni trende, leiti pressiesindaja sõnul välisministeeriumis, et mõistlikum on keskenduda muudele sotsiaalmeedia kanalitele.

"Second Life’i virtuaalsaatkond avati eesmärgiga tutvustada Eestit maailmale ning saada kogemusi uudsetes keskkondades tegutsemiseks. Kogemuse mõttes on Second Life olnud igati kasulik projekt, millest oleme palju õppinud. Virtuaalsaatkonnas korraldati loenguid, näitusi ning kontserte, külalistel oli võimalik suhelda diplomaatidega ning leida infot Eesti kohta," rääkis pressiesindaja.

Välisministeerium avas oma saatkonna virtuaalkeskkonnas Second Life 2007. aasta detsembris, olles toona kolmas riik maailmas, kes selles keskkonas esinduse avas.

Virtuaalsaatkonna avamisel ütles toonane välisinisteeriumi asekantsler Marten Kokk, et virtuaalsaatkonna loomine läks maksma umbes 100.000 krooni ning selle ülalpidamiseks kulub umbes 4000 krooni kuus, millele lisanduvad ürituste korraldamisega seotud kulud.

Eesti virtuaalsaatkonna hoones asus konverentsisaal, näituseruum, vastuvõturuum ning tehnoloogiatuba, kus tutvustati Eestit kui e-riiki. Eesti saatkonda saabujatele luges värskeid uudiseid Eesti hagijas.

Virtuaalsaatkonnas korraldatati kunstinäitusi, kontserte, loenguid ning muid üritusi. Esimese loengu "Mäletades tulevikku" pidas Eesti suursaadik Suurbritannias Margus Laidre.