Tallinna Keskraamatukogu teenindusdirektor Triinu Seppam rääkis ERRi uudisteportaalile, et kui riik oma plaanid ellu viiks, mõjutaks see raamatukogu tegevust ja lugejaid väga tugevalt.

"Kindel on see, et ajaviitekirjandusel on oma koht raamatukogus, sest lugejad on väga erinevad ja lugejate vajadused on väga erinevad," rõhutas Seppam. "Täna on vara öelda, mida see raamatukogudele tähendaks, aga kindlasti tähendab see seda, et peame hakkama lugejatelt raamatute näol rohkem annetusi küsima."

Mis puutub uute või kasutatud raamatute kinkimisse raamatukogule, siis see võimalus on inimestel olnud juba aastaid. "Meie raamatukogu on teinud oma kodulehele rubriigi "Heategevus" ja seal on kirjas, kuidas saab raamatukogule raamatuid kinkida. Me oleme lisanud nimekirja teostest, mida me kindlasti ootaksime," selgitas Seppam.

Kultuuriminister Rein Lang rääkis möödunud nädalal Eesti Päevalehele, et raamatukogud ei peaks riigi raha eest ostma kaheldava väärtusega ajaviitekirjandust, vaid kasutama vahendeid eelkõige eesti keele ja kultuuri arendamist toetavate teoste hankimiseks. Samuti arvas minister, et paika peaks panema vaheperioodi, mille jooksul tuleb värskelt ilmunud raamatu laenutamise eest maksta.