Päästeameti pressieisndaja teatel sõitsid Keila komando päästjad eile õhtul Maeru külla, kus elumaja korstnast oli näha leeki. Korstnas põles tahm, päästjad kontrollisid, et ei oleks tulekahju ohtu majale.

Mullu oli puhastamata või katkisest küttekoldest alguse saanud tulekahjusid Tallinnas ja Harjumaal 58, neis hukkus üks ja sai vigastada kuus inimest. Lisaks süttis korstnas tahm 55 korral.

Pressiesindaja sõnul need põlengud küll majatulekahjuks edasi ei arenenud, kuid kütteseadet kahjustasid kindlasti.

Kõik sellised tulekahjud on võimalik ära hoida, kui korstnaid ja küttekehi regulaarselt ning mitte harvemini kui kord aastas puhastada ja hooldada.

Päästeamet tuletab kõigile meelde, et enne kütteperioodi algust tuleb küttesüsteem kriitilise pilguga üle vaadata – ega kuskilt suitsu sisse ei aja; ega lõõris, pliidis, soojamüüris, ahjus või korstnas pole pragusid; ega korsten pole pigitunud ja kas tahmaluugid on kindlalt kinni.

Eramu korstnat võib majaomanik ise puhastada, kuid 2010. aasta 1. septembrist kehtiv tuleohutuse seadus sätestab, et igal viiendal aastal peab korstna puhastama ja kütteseadme ohutust kontrollima kutseline korstnapühkija, kes annab kütteseadme puhastamise ja kontrolli kohta akti.

Aktil on kirjas tehtud tööd ja korstnapühkija kutsetunnistuse number.