Tõdval asuva Animäe hiiepaiga jalamil tehakse alates 3. novembrist lageraiet. Kohalike külade esindajad kogunevad homme kell 10 Animäele rahumeelsele meeleavaldusele ja nõupidamisele.

Animäe kinnistul asub tuhandeid aastaid vana hiiepaik, kuid ametlikest registritest seda ei leia. Seega puudus ametnikel võimalus kinnistu majandamisele piiranguid seada. Ühe plaanina asusid külaelanikud otsima kohaliku taustaga ja vastutustundlikku ettevõtet, kes oleks nõus kinnistu omandanud ja raie tellinud firmalt A&P Mets metsamaa ära ostma ja pühapaiga puutumatuse ja kasutamise kohalikele tagama. Mitmed ostusoovijad käisid ka paigaga tutvumas.

Tänaseks on aga asi võtnud tavatu pöörde ning pisut üllatuslikult on kohalikud saanud kokkuleppele metsafirma endaga. “Suhtlemine firma A&P Mets võtmeisikutega on olnud meeldiv ja konstruktiivne. Nende valmisolek arvestada meie soovidega ja jätta pühapaigas mets kasvama ja pinnas rasketehnikast puutumata võiks olla kõigile firmadele ja arendajatele eeskujuks suhtlemisele kohalike kogukondadega,” nendib Tanel Ots Nabala keskkonnakaitse Ühingust.

Ühe võimalusena on firma tema sõnul lausa pakkunud lahendust, kus pühapaik suuremast kinnistust lahti mõõdetakse ja külaseltsile või vallale kingitakse.

Homme hommikul kogunevad kohalikud ja Saku valla külade elanikud hiiepaika, et kokkuleppel metsafirmaga täpselt piiritleda puutumatuks jääv ala.