"Alustan esitatud küsimustele vastamist avalik-õigusliku ringhäälingu ja spordi näitamisega seotud küsimusest laiemalt. Reklaamisekundid / ruutsentimeetrid on spordiorganisatsioonide tänase toimimise oluliseks osaks. Niikaua, kui spordiliitude eelarves on sponsoritelt saadud raha
osa tunduvalt suurem kui riigilt või omavalitsustelt saadu, on mõistetav ka spordiliitude suur huvi koostööks meediaga," rääkis Jõesaar.

Debatt, kas ETV peaks näitama suusatamise MK-etappe ja kui suures mahus, on alles alanud. ETV pole selles küsimuses ise veel seisukohta võtnud.

Kriitilisema meelega ERRi analüütikud on tõstnud küsimuse, kas dopinguskandaal, suusajuhtide valetamine ja tippude puudumine õigustab ETV poolt eetriaja kinkimist suusaliidule.

"Kui meedia poolt ei antaks spordiliitudele sponsorite tänamiseks/esiletoomiseks võimalust, siis jääksid ära nii F1 GP kui ka Otepää MK etapp. Sellest teadmisest ja ERRi seaduses toodud alustele toetudes teeb RHN ERR eetriajaga seotud otsuseid," täpsustas Jõesaar.

"Konkreetselt sellel hooajal suusatamisega seotud ülekannetes sponsorteabe lubamise ettepanekut pole ERRi juhatus RHN-i päevakorda esitanud. Kuna ettepanekut täna ei ole, siis ei saa ma ka anda hinnangut - ma ei tea millises ulatuses suusaülekandeid ERR-is plaanis on ja kui palju nende juurde suusaspordi toetajate teabeks eetriaega taotletakse," lisas ta..

Jõesaar rõhutas, et see, mis puudutab ERR saadete ja ülekannete valikut ja mahtu, siis selles osas on ERR sõltumatu ning peab tegema oma otsused seaduses sätestatud eesmärke ja ülesandeid silmaspidades.

"Minu isiklik arvamus on, et eesti rahvas väärib, et tema parimate sportlaste võistlused otse (pildis ja helis) meediavahendusel võimalikult suurte huviliste ringini jõuaks. Kahjuks on meedia ressursid piiratud ning kaugeltki mitte kõiki võistlusi pole võimalik kajastada," arutles Jõesaar.

"Paratamatult tuleb teha valikuid. Valikute tegemisel on mitu olulist kriteeriumi - esiteks võistluste tase, teiseks meie sportlaste osalus ja kolmandaks on oluline ka meie sportlaste oodatav tulemus. Ning paratamatult seavad ülekande teostamisega seotud kulud valikule väga tugevad piirid," ütles ta. "Kui on tõenäoline, et meie sportlased on rahvusvahelistel (tiitli)võistlustel kõrgeid kohti saavutamas, siis oleks tore nende saavutustele ka tasuta jälgitava telekanali vahendusel otseülekandes kaasa elada."

Lõpetuseks lisab RHNi endine esimees: "Mis puutub dopingusse, siis on täiesti üheselt selge, et dopingu kasutamist ei saa ega ei tohi tolereerida. Spordi alus on aus mäng ja mängureeglitest austamine, neist kinnipidamine. Ka valetamine ei ole aktsepteeritav. See on minu arvamus nii kodaniku, ERR nõukogu liikme ja ka ESL juhatuse liikmena."