Seminari peaeesmärk on viia läbi konstruktiivne foorum, et arutada uiguuri naiste olukorda Ida-Turkestanis, mis asub Loode-Hiinas.
Samuti tutvustada ja välja töötada uiguuri naiste inimõiguste ja demokraatia põhimõtted ning julgustada neid aktiivsemalt nendes osalema.

Rahvusvahelised eksperdid, parlamendiliikmed, akadeemikud ja inimõiguste aktivistid teevad ettekandeid ja koolitusi demokraatia ja inimõiguste teemal.

Seminarist võtab osa ka Rebiya Kadeer. "Ta on uiguuri vähemuse kaitsja, poliitiline aktivist Hiinas ning uiguuri naiste kongressi juht aastast 2006, keda Peking muidugi absoluutselt ei talu. Hiinas istus Kadeer ka kaks aastat vangis," ütles Raid.

Küsimusele, miks seminar just Eestis toimub, vastas Raid, et Eesti näitas end positiivsest küljest, võttes hästi vastu dalai-laamat. "Ju siis see jäi neile see kuidagi silma. Nad tulid ettepanekuga, et kas siin võiks teha. See käis läbi riigikogu Tiibeti toetusrühma. Ma otsustasin, et teeme," sõnas Raid, kelle sõnul on tegemist eksiilis elavate uiguuridega.

Kaks esimest päeva toimub seminar rahvusraamatukogus ja kolmandal päeval riigikogu konverentsisaalis.

Väidetavalt on seminari Eestis toimumine ärevaks ajanud ka Hiina suursaadiku Eestis, kes Juku-Kalle Raidiga sel teemal rääkida soovib. "Mind olla otsinud Hiina suursaadik. Nii ütlesid Eesti poliitikud," ütles Raid.