EMHI ilmaennustuse kohaselt puhub kolmapäeva varahommikust alates saartel tuul kuni 27 meetrit sekundis. Samuti on oodata veetaseme olulist tõusu, mis Rohuküla mereseirejaama andmetel ulatub rohkem kui 70 sentimeetrit üle nulltaseme. Erakorralised tormiolud seavad ohtu laevaliikluse jätkumise Hiiumaa liinidel, kuna tuul ja kõrge veetase ei võimalda enam sõidukeid laevale laadida.

Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin lausus, et tõenäoliselt ei sõida kolmapäeval Rohuküla-Heltermaa liinil parvlaev Ofelia. „Seetõttu palume kõigil reisijatel ja ettevõtetel juba ette arvestada asjaoluga, et ära võivad jääda kolmapäevased väljumised Rohukülast kell 6:30 ja 20:30 ning Heltermaalt kell 8:30 ja 22:30. Samuti võib ära jääda teisipäevaõhtune viimane väljumine Heltermaalt kell 22:30. Kuidas parvlaeval Hiiumaa õnnestub nendes erakorralistes oludes toime tulla, näitab juba homne päev, aga loodame parimat,“ ütles Hiiuväin.

Väinamere Liinid palub reisijatel kindlasti jälgida operatiivset liiklusinfot kodulehel www.tuulelaevad.ee, kust saab teavet hetkeseisu kohta liinidel.

Ennetavalt on tehtud muudatused Triigi-Sõru liinil parvlaeva Kõrgelaid sõidugraafikus. Kolmapäeval tormi tõttu reise ei toimu. Neljapäeval toimuvad ärajäänud reisid Triigist kell 16:00 ja 19:00 ning Sõrult kell 17:30.