"Pärast 19. veebruari, kui kirikule püstitati rist, keskendusid ehitustööd kiriku ülemise kupliosa sulgemisele. Praeguseks on need tööd lõpetatud, nagu hulk mitte nii märgatavaid, kuid küllalt mahukaid betoonitöid," rääkis ERR-i venekeelsele uudisteportaalile mittetulundusühingu Russkii Dom nõukogu esimees Jevgeni Tomberg, kes koordineerib Tallinna linnavalitsuse, Andrei Pervozvannõi nimelise fondi ja Tallinna piiskopkonna koostööd kiriku rajamisel Lasnamäel.

"Konkreetsed projektlahendused ja materjalide kasutamine sõltuvad kõik rahastamisest. Annetusi laekub seniajani, kuid kui neid tehtaks intensiivsemalt, saaks ehitamist kiirendada," ütles Tomberg ning lisas, et pool seni ehitustöödele kulutatud rahast on saadud eraisikute ja juriidiliste isikute annetustest. Teine pool rahast (1,5 miljonit eurot) on saadud Venemaa Andrei Pervozvannõi nimeliselt fondilt ettevõtte Petromaks Speeditori AS kaudu ja sellega seostuski möödunud aasta detsembris puhkenud Savisaare rahaskandaal.

"Et kompleks lõpule viia, on vaja veel 3 miljoni euro ümber raha, ent keskmiselt laekub meile 200 000 - 250 000 eurot aastas, nii et ehitustempo sõltub otseselt rahastamisest. Praegu oleme sunnitud tööd peatama nii kauaks, kuni kogume järgmise etapi alustamiseks vajaliku summa. Kui oleks raha, võiks ehituse täielikult lõpetada kahe aasta pärast," rääkis ehitustööde juhataja Vladimir Issakov.