“Eesti iseseisvusparteil ei ole mingeid koostöösidemeid ühegi Rootsi ega Norra parteiga. Kusjuures isegi Soomega pole meil otsekontakti, kuigi oleme interneti teel paar korda üksteist tervitanud,” rääkis Leito šokeerivaid väiteid sisaldavas intervjuus Delfile.

Kuidas te üldse kommenteerite Norra sündmusi ja Breiviki tegu?

Mina, kes ma olen olnud tegevanalüütik täpselt 20 aastat ja analüüsinud selliseid sündmusi nagu Eesti pronksiöö, terroriaktsioon kaksiktornide vastu ja 1999. aasta Moskva majade õhkulaskmine, kommenteerin esialgu ainult ühtemoodi: kõik on absoluutselt teistmoodi, kui te loete meediast.

Breivik on ju ise kõik üles tunnistanud?

Kuulge, surve all tunnistavad paljud inimesed üles, kusjuures ta võis olla survestatud juba palju enne ja sõlmis koostöökokkuleppe juba palju enne, et teeme selle asja ära sellisena. Inkrimineerimine Norra juhtumi puhul käib otseselt oma kodumaa patriootide vastu. Sealjuures Norra ja kõikide teiste kodumaa patriootide vastu, see on rahvusvaheline inkrimineering.

Mõeldud selleks, et paremäärmuslasi mustata?

Paremäärmuslaste nime kaudu mustata riigi patrioote. Niisuguseid asju nagu paremäärmuslasi ei eksisteeri Norras ega Eestis, see on lihtsalt sildistus. See on kuritegelik sildistus. Need on tavalised patrioodid, kes seisavad oma kodumaa põhiseaduse eest.

Ometi inimesed said surma.

Kuulge, kaksiktornide õhkulaskmisel sai väga palju inimesi surma, Moskva majade õhkulaskmisel sai samuti väga palju inimesi surma, taoliste organiseeritud ürituste juures saavadki just väga palju inimesi surma, sest muidu ei jõua see inimeste hingedeni, sest inimesed ei tea asju ja mõistavad just täpselt niimoodi, nagu need asja organisaatorid soovivad. Just vere kaudu määritakse rahva hinge.

Ma ei taha öelda, kes seal taga on, aga fakt on see, et selles on kaasosaline Norra politsei ja kogu see juhtimine tuleb tõenäoliselt palju kõrgemalt, kuskohast, seda pole praegu vaja välja öelda.

See üritus, nii-öelda Norra sõda, on rahvusvahelise sihitusega. Mitte ainult Norra rahvuslaste, Norra patriootide vastu, vaid kõikide Euroopa maade ja riikide patrioootide vastu, seejuures ka Eesti Iseseisvuspartei patriootide vastu. Mustamaks neid ja inkrimineerimaks asju, milles me süüdi pole. See on rahvusvaheline sihitusega organiseeritud üritus, milles Breivik oli pisike ettur ainult.

Norra terrorist Anders Behring Breivik pööras oma 1500-leheküljelises manifestis „Euroopa iseseisvusdeklaratsioon“ tähelepanu ka Ida-Euroopa rahvuslaste organisatsioonidele. Nimekirja sattus kaks Eesti erakonda — Eesti Iseseisvuspartei ja Eesti Rahvuslik Liikumine.