“Meie riigile toob demokraatia ainult kahju. Venemaa ajalugu näitab, et nii pea kui poliitilised vabadused laienevad, toimub riigis kollaps,” kuulutas Žirinovski teisipäeval Moskvas inimõiguste ja parteide teemal toimunud ümarlauas.

Liberite juht kutsus venemaalasi hülgama Euroopa demokraatiastandardid. “Euroopa on hukkumas, meie aga püüame eurooplaste vanu rõivaid omale selga passida. Ja need Ameerika ja Iisrael on ju ka asunud demokraatia kärpimise teele,” rääkis Žirinovski.

“Kodanikeühiskonna rajamise katsed hukutavad Venemaa, kodanikeühiskond võib toimida mõnel väikesel soojal maal, kuid mitte siin. Venemaal pole võimalikud ei normaalne mitmeparteisüsteem ega inimõiguste kaitse — meil ei saa midagi kunstlikult peale suruda, loomulik on aga meie jaoks vaid isevalitsus,” leiab riigiduuma asespiiker.

Kodanikeühiskonna rajamise katsed, inimõiguste kaitsmine ja vabade valimiste korraldamine pole tema meelest Venemaa jaoks mitte ainult kahjulikud, vaid ka utoopilised.

“Soovite Venemaa hukkumist — andke talle demokraatia, kui me aga tahame elujõulisust säilitada, tuleks meil püüelda diktatuuri ja impeeriumi poole,” ütles Žirinovski.