“Püütakse võimalikult vastu tulla kõikidele, kellel on kirjaoskus,” rääkis Berg Delfile. “Teemad on nii laiad, et väga raske on mööda kirjutada. Näiteks see “Minu Eesti“ — kirjuta mida iganes,” leidis kirjanik, et teemade väljamõtlejad ei loodagi enam kirjutajatelt konkreetsust oma mõtete väljendamisel.

“Nii palju kurdetakse, et lapsed ja noored midagi ei loe, aga võib-olla kurdetakse üle, võib-olla  peaks julgemalt mõnda konkreetsemat teemat pakkuma,” arvas Berg.

Kirjaniku sõnul ei julgeks paljud kogenud inimesed nii üldistavatel teemade kirjutada, kuna kardaks laialivalguvust ja teemast mööda kirjutamist. “Mulle tundus, andku kirjandi teemade väljamõtlejad mulle andeks, aga natukene alahinnatakse lõpukirjandi kirjutajaid. Võiks palju karmimnad ja konkreetsemad teemad olla. Kui ma kirjutan minu Eestist mingi jura kokku, ei tee palju vigu ja saan hea hinde kätte — kas see on väärtus,” küsis ta.

Samas tunnistas Berg, et  ta ei oskagi end enam tänapäeva lapse olukorda panna. “Kui lugeda näiteks “Tõe ja õiguse” I osa, siis seal on ilmselt nii palju eestikeelseid sõnu, mis tänapäeva lapse jaoks on võõrsõnad,” arvas ta.