Uus kool luuakse Mart Reiniku gümnaasiumi baasil ning Reiniku gümnaasium jätkab tegevust põhikoolina nimega Tartu Mart Reiniku kool, vahendas BNS.

Tartu Mart Reiniku gümnaasiumi ümberkorraldamise otsuse langetas volikogu eelmise aasta juulis ning tegi toona linnavalitsusele ülesandeks alustada läbirääkimisi uue gümnaasiumi pidamise riigile üleandmiseks. Tänaseks on selgunud, et Jaan Poska gümnaasium jääb munitsipaalkooliks.

Mart Reiniku gümnaasium töötab alates 2008. aasta sügisest kahes majas - gümnaasiumiosa Vanemuise tänav 35 hoones, kus hakkab sügisest tegutsema Jaan Poska gümnaasium, ning põhikooliosa Vanemuise tänav 48 hoones, mis jääb Reiniku koolile. Lisaks saab põhikool enda käsutusse praeguse täiskasvanute gümnaasiumi hoone aadressil Riia 25.

Töötajate ja õpilaste üleviimise ning varade jagamise küsimustega tegelemiseks on linnavalitsus moodustanud vastava komisjoni.

2. veebruaril 1920. aastal sõlmisid Eesti ja Nõukogude Venemaa Tartus Vanemuise 35 hoones rahu, mis lõpetas Vabadussõja. Jaan Poska nimetati oli Nõukogude Venemaaga peetavate rahuläbirääkimiste Eesti delegatsiooni juht ja üks Tartu rahulepingu allkirjastajatest.