Saatejuht Marko Reikopi ründavatele küsimustele vastata püüdes ütles Edgar Savisaar, et ta pole kunagi saladust teinud sellest, et ta toetab vene õigeusu kiriku rajamist Lasnamäele.

Mis puutub suhetesse Vladimir Jakuniniga, siis lausus Savisaar, et Jakunin on Pärnust pärit ning veetnud oma lapsepõlve Eestis ja tal on meie suhtes positiivne arvamus, nii et temaga tuleks suhete hoidmine kasuks.

Keskerakonna juht nentis ka, et võtab peaministri sõnu väga tõsiselt ning tema meelest on “väga vahva”, et Ansip Keskerakonna liikmetega suppi söömas käib.

Delfi tabas linnapea “Ringvaate” saatest lahkumas ning küsis temalt, kas saatejuht Marko Reikop oli liiga ründav. “Mis seal ikka, eks vaatajal võis jääda imelik mulje, et ma ei saanud üldse rääkida,” rehmas Savisaar. Savisaare sõnul oli tal täna hoolimata suurest meedia tähelepanust tavalise pikkusega tööpäev.

Postimees kirjutas täna, et vastuluure kirjeldab Keskerakonna esimeest Edgar Savisaart Venemaa mõjuagendina. Ajalehe andmetel on kaitsepolitsei teinud presidendile, peaministrile ja siseministrile teabeettekande, milles Savisaart nimetati ohuks riigi julgeolekule. Artiklist võib lugeda, et juba suve algusest saadik on Savisaar kaitsepolitsei vastuluureametnike jaoks olnud märkega "oht julgeolekule" ja tema kohta kasutatakse nimetust "mõjuagent".

Riigijuhtidele esitatud ettekande kohaselt on Savisaar vahendajate kaudu küsinud 1,5 miljonit eurot, millega suurendada Venemaa mõju Eestis.