Juhtum leidis aset Christophoruse ühiskoolis Reinimaa-Pfalzi liidumaal Betzdorfis. Kooli sööklas oli kaht sorti šnitslit, mis polnud märgistatud. Õpetaja jagas need laste vahel laiali, kirjutab ajaleht Bild.

Õpetajal polnud aimugi, et osa šnitslist oli kanalihast ja osa sealihast, mille söömine on moslemitele keelatud. Äkki küsis üks õpilastest, 9-aastane Ünal: „Hei, mis liha ma söön?” Ursula E. vastas: „Ma ei tea.”

Poiss jättis oma portsjoni söömata ja üks türgi tüdruk andis oma šnitsli saksa klassiõele. Õpetaja jaoks oli asi lahendatud.

„Järgmisel päeval helistas mulle poisi maruvihane ema,” rääkis Ursula E. Mõni päev hiljem ilmusid kooli 15 türgi lapsevanemat. Nad nõudsid kategooriliselt õpetaja vallandamist.

Kooli juhtkond reageeris kiiresti. Õpetaja kõrvaldati töölt ja teavitati haridusametit.

„Ma pidin viivitamatult koolist lahkuma. Direktor ütles: „Te ei õpeta enam siin!” Mulle tehti ettepanek lahkumisavaldus kirjutada,” ütles Ursula E.

302 õpilasega koolis, kus käib 45 moslemist õpilast, lõpetati igasugune sealiha söögiks pakkumine. Kooli juhtkond teatas kirjalikult, et edaspidi pakutakse lisaks taimetoidule ainult linnu- ja loomaliha.