Esimesed valimisjaoskonnad avati Moskva aja järgi keskööl Tšukotkas, Kamtšatkal, Jakuutias ja Magadani oblastis. Seal toimuvad kohalike omavalitsuste valimised, Magadani oblastis valitakse lisaks ka oblastiduumat, teatab Lenta.ru.

Kõige viimasena, kell 9.00 Moskva aja järgi avati valimisjaoskonnad Kaliningradi oblastis, kus toimuvad kohalike omavalitsuste valimised.

Seadusandlike kogude valimised toimuvad kuues Venemaa regioonis: Novosibirski, Tšeljabinski, Magadani, Kostroma ja Belgorodi oblastites ning Tõva vabariigis. Kõigis neis võtavad valimistest osa riigiduumas esindatud parteid — Ühtne Venemaa, kommunistid, liberaaldemokraatlik partei ja Õiglane Venemaa. Neljas regioonis kandideerivad Venemaa Patriootide esindajad. Partei Õige Asi kandideerib kahes ja Jabloko ühes regioonis.

Lisaks toimuvad linnapeade valimised Samaras ja Mahhatškalas ning esimest korda valitakse Põhja-Kaukaasia föderaalringkonna pealinna Pjatigorski linnapea. Mahhatškalas, Samaras, Iževskis, Kaasanis, Krasnodaris, Kalugas, Kostromas, Magadanis, Nižni Novgorodis, Orenburgis, Doni-äärses Rostovis, Tambovis ja Tšebokšarõs valitakse ka linnavolikogusid.

Kokku toimub pühapäeval Venemaal umbes 7800 valimist ja kohalikku referendumit. 53 259 erineva taseme saadiku- ja omavalitsuse juhi kohale kandideerib 109 000 kandidaati.

Valimispäeval tagab julgeolekut umbes 100 000 inimest.