“Lennuliiklusteeninduse AS teenindab aastas ca 170 000 lendu ja umbes kolm neljandikku neist lendavad üle Saaremaa või Saaremaa lähedalt mööda,” lausus Lennuliiklusteeninduse AS-i lennujuhtimisosakonna juhataja Üllar Salumäe. Laias laastus teeb see aastas enam kui 125 000 ülesõitu, kirjutab Meie Maa.

Üllar Salumäe sõnul ei tähenda see seda, et kõik lennud ületaksid täies ulatuses Saaremaad, vaid osa lende lihtsalt lõikab üle Saaremaa mõne osa. “Üle Saaremaa kulgevate lendude arv on tublisti kasvanud ja selle on tinginud muutused lendude marsruutide struktuuris. Samuti Eestit ületavate lendude arv,” osutas Salumäe.

Üle Saaremaa kulgeb mitte ainult Eesti, vaid ka maailma mastaabis tähtis lennukoridor. Nii lendavad lennukid saarest üle kõikidesse Lääne-Euroopa suurematesse lennujaamadesse, aga ka Hiinasse, Jaapanisse ja Lõuna-Koreasse. Saaremaa kohal lendab enamik Euroopa suuremate lennufirmade teraslinde – British Airways, Air France/KLM, Lufthansa, SAS, Finnair jne. Samuti Air China, Japan Airlines, Koreanair jms.