Täna toimub riigikogu Rahvaliidu fraktsiooni ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni ümarlaud “Erakonnademokraatia: mustad versus valged jõud?” riigikogu konverentsikeskuses. Ümarlaua eesmärk on arutada erakonnademokraatia olukorda ja arenguid Eestis ning tihendada hoolivate ja sotsiaalselt mõtlevate erakondade koostööd, teatas Rahvaliidu pressiesindaja.

Ümarlaua avasid Eestimaa Rahvaliidu esimees Karel Rüütli ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jüri Pihl.

“Eestis on maad võtnud usalduskriis. Aga usaldus on ühiskondliku koostöö võtmeküsimus. Täna inimesed ei usalda erakondi ja seeläbi riiki. Eesti kriisist väljatoomiseks peame erakondadena keskendume edasiviivale koostööle, mitte erisuste rõhutamisele, vastandumisele ja üksteise sildistamisele,” rääkis Rüütli.

Konverentsi tervitanud sotside esimees Pihl rõhutas, et demokraatia arengule töötab vastu Eesti erakondade eksitav lahterdamine mustadeks ja valgeteks jõududeks. “Ei ole musti ja valgeid erakondi, ei ole musti ja valgeid valijaid,” lausus Pihl.

Sotsiaaldemokraatide esimehe sõnul on Eesti praeguse valitsuse juhtimisel kukkunud sügavasse 15-protsendilisse majanduslangusesse. Ainuüksi see sunnib otsima alternatiive, kinnitas Pihl.

Ümarlaual osalesid teiste hulgas Anu Toots (Tallinna Ülikool), Ivar Tallo (E-Riigi Akadeemia), Riho Kangur (Riigikogu Kantselei), Indrek Saar (Sotsiaaldemokraatlik Erakond), Anto Liivat (Eestimaa Rahvaliit) ja paljud teised.