Soome viimaste aastate enim ostetud kirjanik Sofi Oksanen avameelitses Helsingin Sanomates: "Langusest tingitud raskete oludega üritatakse võidelda ka oma keha appi võttes. Näiteks firma Eurostrip lubab naistele kõrgepalgalist tööd, millega oma elu jälle rööpasse seada. Tööd saab nii tantsijatena kui kaaslannadena, mida nüüd nimetatakse konsumatsiooniks ehk raha teenimise süsteemiks, kus naine saab protsendi kliendi tellitud alkoholilt. Ma saan suurepäraselt aru, et Eurostripi ja teiste taoliste agentuuride pakkumised naisi huvitavad, sest palgaks lubatakse summasid, mis ületavad nii siinsed palgad kui iseseisvate seksimüüjate teenistuse."

Oksanen teab, et kui palju erinevad teenused maksavad ja leidis hinnad olevat masendavad. "Kui näiteks tuleb Soomes prostituudile maksta 150-300 eurot, siis Tallinnas saab sutenööri vahendusel prostituudi kätte vaid 25 euroga. Tüdruku võib saada ka vaid 19 euro eest ning suuseksi vaid 10 euro eest."

Kuulus kirjanik aga unustab, et lõviosa Tallinna lõbutüdrukute kundedest saabub just Soomest. Sest hädas on just Soome mehed...

Kui siia lisada Sami Lotila mure, et eesti mehed käivad pükstega saunalaval ja Johan Bäckmani Venemaale meelepärane lähiajaloo kirjeldus, tahaks hüüatada: soomlased, mis teie peas toimub!?

Head lugejad, kas teie arvates on Oksanenil, Bäckmanil ja Lotilal õigus?