Vaarik ütles Raadio 2 saates “Olukorrast riigis”, et riigikogulased ei taba mitte ainult väikseid signaale, vaid ka suured jäetakse tähelepanuta. “Sellises olukorras tundub täiesti normaalne, et mängitakse päris lõbusaid mänge, nagu laulud puldist ja vaimukapoolsed küsimused, mis teevad päeva lõbusaks. Nii ei tabata ka enam ühiskonna rütmi, üks näide sellest on palgaküsimus,” sõnas Vaarik.

Vaariku sõnul mängitakse saadikute palgaga mänge. “Kus saadetakse presidendile mingisugune seadus, mis võibolla riigikohtus võib äkki saada mingi lahenduse, aga arvatakse, et palgaküsimus on kuidagi lahendatud,” märkis Vaarik.

“Sel juhul on mul lihtne ettepanek — mul ei ole küll kontonumbrit käepärast, aga on täiesti selge, et on täiesti seaduslik mitte vastu võtta kogu palka — kanda osa oma palgast, mis tundub liiga kõrge, mõnele riigieelarvelisele kontole või heategevuslikule kontole. Või üleüldse teha avaldus, et ma ei soovi vastu võtta kogu seda palka, mis mulle makstakse. Juhul kui mõni riigikogu liige leiab, et tema palk on liiga kõrge, siis sellele leiaks lahenduse ühe päevaga.”