Paha on asi siis, kui alkoholi tarbitakse liiga palju. Joomarlus algab sotsiaalsest sfäärist, alkohol muutub probleemiks siis, kui sellest saab murede puhul peamine abimees.

Paha on asi ka siis, kui selle ümber aetakse jaburat, korralike inimeste vabadusi ahistavat idiootlikku poliitikat. Vastutustundlik alkoholitarbimine on mõnus, lõbus ja tervisele kasulikki. Vastutuse kõige olulisem komponent alkoholis rääkides on parajus.

Keskerakonna algatatud populistlikud alkoholimüügipiirangud kvalifitseeruvad lausa pahatahtlikuks rumaluseks. Uuringudki on näidanud, et piirangutest pole olnud muud tolku, kui vaid elu on tehtud ebamugavamaks tuhandetel kaubandusega seotud inimestel. Ja tavalised tööinimesed ostavad endale koju varasemast rohkem alkoholivarusid.

Suur jaburus sünnitab teisi omasuguseid ning tänu Tallinna suurele mastaabile rahvastiku geograafilises jaotumises on riigikogus vastu võetud kogu riigis alkoholimüügi aega reguleeriv seadus. Leian, et valitsus, kes arvab endal õiguse olevat minu eest ära otsustada, millal ma poodi alkoholi ostma minna tohin, on asjadest väga valesti aru saanud.

Käesoleval nädalavahetusel taas aset leidev massijoomaüritus õllesummer on meie nüri alkoholipoliitika taustal märgilise tähtsusega näitaja — kui inimesed juua tahavad, siis nad lähevad ja joovad, piiratagu seda kui palju iganes. Keskerakonna kahepalgelisusest selle ürituse soosijana pole enam mõtet rääkidagi.