Tuletõrjujad ähvardavad Rosengårdi linnaosast tulevatele kõnedele enam mitte vastata, kui neile politseid kaasa ei anta. Ühel hiljutisel väljakutsel loobiti neid seal kividega. Tuletõrjujad nõuavad oma autodele ka purunemiskindlaid aknaid ja jälgimiskaameraid, vahendab uudisteportaal The Local.

Jägersrosi tuletõrjedepoo esindaja Bertil Ahlgreni sõnul on töötingimused täiesti vastuvõetamatud.

Eelmisel nädalal rünnati väljakutsetel Rosengårdi tuletõrjujaid kahel korral.

Ühel korral loopisid noored tuletõrjujat kividega, teisel korral tooreste munadega.

Rünnakud päästeteenistuste ja politsei vastu on viimastel aastatel sagenenud, kuid siiani pole nende kohta arvestust peetud. Tuletõrjujate ametiühingu esindaja nimetas seda suundumust vastikuks.

Lõuna-Rootsi päästeteenistused on otsustanud mitmete meetmete tarvituselevõtu tuletõrjujate töötingimuste parandamiseks, sealhulgas tihedama koostöö tegemise politseiga, sõidukite akende tugevdamise ja kaamerate kasutamise.

Teised pikemaajalised meetmed sisaldavad tuletõrjujate värbamist sisserändajate hulgast.

Päästeteenistused on paigutanud 5 miljonit Eesti krooni Malmö kolledži uurimisprojekti, mille eesmärgiks on tõsta teadlikkust ja aru saada seda tüüpi rünnakute põhjustest.

Malmö kolledži projektijuht Per Olof Hallin ütles, et eesmärgiks on tekitada parem dialoog võimude ja teatud elanikkonnagruppide vahel.