“Sügavat ja kestvat sula ei saa tuua ilma Vene praegust võimu- ja väärtuste süsteemi põhjalikult muutmata, selleks aga puuduvad Vene ühiskonnas hetkel kõik eeldused,” põhjendas Liik oma arvamust ETV24 teatel.

Tema hinnangul tuleb Medvedeviga kindlasti suhelda, aga suhtlemine ei tähenda ilmtingimata meelitusi. “Suhtlemise eesmärgiks peaks olema tutvustada talle Lääne maailmapilti,” märkis ta.

Vene-Lääne halvenevate suhete üks põhjusi ongi tema sõnul olnud ju see, et Moskva peab Lääne kriitikat silmakirjalikuks, demokraatiat ja demokraatlikke väärtusi aga fiktsiooniks ning asju nagu NATO laienemine seetõttu Vene-vastaseks provokatsiooniks.

Liik prognoosis, et Medvedevi ametiaja algupäevadel võib Lääne-Vene suhetes üldiselt oodata pigem rahulikumat aega, kuid pinged Venemaa ja tema lähinaabrite suhetes panevad viimaseid, sealhulgas siis ka Eestit, ebamugavasse olukorda.

Liigi hinnangul ei tasu aga seda olukorda üle dramatiseerida. “Kui meie ülejäänud välispoliitika on arukas, kui me ei kasuta välispoliitilisi, sealhulgas Venemaaga seotud küsimusi sisepoliitilise propagandana, siis ei tohiks meil oma positsioonide selgitamisega oma liitlastele mingeid raskusi tekkida,” arvas ta.