Laupäeval kella 14.45 ajal mõõtsid Valga liikluspolitseinikud Puka vallas Jõhvi-Tartu-Valga maantee 186. kilomeetril Tartu poolt Valga suunas liikuva sõiduauto Mitsubishi Lancer kiiruseks 213 km/h. Lubatud sõidukiirus sellel teelõigul on 90 km/h, teatas Valga politsei.

Politseipatrulli märgates vähendas sõidukijuht veidi kiirust, ent politseinike juures kiirendas juht taas ja põgenes, eirates sellega politseiniku poolt käega korduvalt antud peatumismärguannet. Politseinikud fikseerisid aga sõiduki numbri ning nägid ka isikut, kes sõidukit juhtis. Teeolud olid sel ajal äärmiselt kehvad — sadas lumelörtsi ning tee oli lörtsine.

Eile pärastlõunal pidasid politseinikud autot juhtinud mehe (s 1981) kinni. Mees tunnistas oma süüd, kihutamist põhjendas ta sellega, et ei jälginud spidomeetrit ning võis tõepoolest lubatust natukene kiiremini sõita. Politseinike eest põgenes ta oma sõnul seetõttu, et sattus paanikasse — nimelt olevat ta eelmisel õhtul just trahvi saanud.

Mehe liikluspattude register algas seitse aastat tagasi algaja tunnusmärgita sõidu ja väiksemate kiiruseületamistega. Eelmisel kevadel suutis ta vaid ühe kuu jooksul kolmes erinevas asulas politseile vahele jääda kiirustega 83, 102 ja 127 km/h. Viimase kahe aasta jooksul on meest erinevate liiklusrikkumiste eest karistatud kokku 18 korral.

Isegi paljunäinud liikluspolitseinikel ei leidu sellise süüdimatu käitumise kommenteerimiseks sõnu. „Kahjuks on aga taoliste surmakutsarite populatsioon Eesti teedel veel üsna arvukas,“ tõdes Lõuna politseiprefektuuri ülemkomissar Indrek Koemets.

Lähiajal saadab politsei materjalid seisukoha võtmiseks või aresti määramiseks kohtusse.