“Rõõm ja rahulolu on need tunded, mis mind valdavad, kui vaatan kõiki neid, kes Eesti riiki on püüdnud hävitada ja selle eest võidelnud, et iseseisvust kunagi ei sünniks,” ütles Laar Pärnu Postimehele antud intervjuus.

“Tunnen suurt rahulolu, et meie oleme siin ja vaenulikud ideoloogiad on ajaloo prügikasti visatud. See on hea tunne, kui vaatan tublisid kommunistlikke tegelasi, kes 90. aastapäeva puhul ilusti rivis seisavad ja Eesti hümni laulavad,” sõnas Laar.

“See tekitab minus lausa õelat rõõmu, sest kooliajal ja üliõpilaspõlves ning pärast seda, kui aastapäeva sai tähistatud, olid nemad ühel ja meie teisel poolel,” lisas Laar.

Laari sõnul on mende omaaegne tegevus toetanud Nõukogude okupatsiooni ja seisnud Eesti riigi vastu.

“Aeg-ajalt on kummastav kuulata inimesi, kes räägivad, et tegelikult oma südames tahtsid nad kogu aeg näha iseseisvat Eestit. Nagu Ronald Reagan ütles kommunismi kohta: pole oluline, kuidas seda kutsutakse, sest kui liigud nagu part ja prääksud nagu part, on tegemist pardiga. Kui tegelikku läbimurret poleks toimunud, ei oleks need tegelased Eesti Vabariigi poolele asunud. Nad kohanesid Eesti Vabariigis samal kombel kui nõukogude võimu ajal,” rääkis Laar.

“Ma ei ütle, et tegemist oli veendunud kommunistidega, vaid veendunud kohanejatega.”