Pühapäeva varahommikul läks üks 79-aastane Rootsi pensionär välja jalutama, kui talle äkki haamriga pähe löödi. Mees vajus elutult kokku. Möödajalutaja nägi teadvusetut meest ning helistas kiirabisse, kirjutab Aftonbladet.

Kui kohale jõudis politsei, tuli põõsastest välja mees, kes ütles, et tema lõigi pensionärile haamriga pähe. Ohvri valis ta välja juhuslikult, 79-aastase elukoht asub sadamast umbes 200 meetrit eemal. Pensionär lamab praegu koomas.

Haamriga vehkinud 48-aastane Eestist pärit mees seletas oma tegu sooviga pääseda Rootsi vanglasse. Täpset põhjust, miks Eestit pärit mees Rootsi vanglasse soovib saada, pole asjaosaline avaldanud. Eeldatavasti sellepärast, et Rootsi vangla tähendab tasuta toitu ja eluaset, puhtaid riideid, televiisorit ja kaabel-TV-kanaleid.

Rootsi vangid võtavad osa tööst, õpingutest või mitmesugustest programmidest, teenides keskmiselt 9.50 SEK tunnis (16.15 Eesti krooni), mis teeb kuutasuks 1000-1500 SEK (kuni 2550 Eesti krooni). Eestis on tööstustöölise keskmine palk Aftonbladeti andmetel keskmiselt 2400 SEK (4080 Eesti krooni).