Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on linna viimastel otsustel olnud alkoholikauplejate suhtes distsiplineeriv roll. “Kristiine Prisma ja teiste kaupluste eksimused ning järgnenud sanktsioonid on alkoholiga kauplejaid kindlasti distsiplineerinud,” märkis Mutli linna pressiteenistuse teatel.

Kontrollimised toimusid 11. oktoobrist kuni 18. oktoobrini. Kontrollostudel pärast kella 20.00 kauplustes alkoholi ei müüdud. Kontrolli käigus avastati kaks baari, üks Koplis ja teine Lasnamäel, kust üritati ametnikele müüa peale kella 8 õhtul kaasa alkoholi. Tabati ka kaks alaealist suitsetajat.

“Tuletaksin meelde, et politseiprefekt Küüt rääkis rohkem kui kuu aega tagasi, et alaealistele alkoholimüük on massiline, siis täna on olukord teistsugune. Seda saab meie töö positiivseks tulemuseks pidada, et ühtegi üleastumist seoses alkoholimüügiga alaealisele oktoobris ei avastatud. On rõõm tõdeda, et nii poemüüjad kui ostjad mõistavad alkoholi müügipiirangu positiivset ja ühiskondlikult kasulikku külge,” lisas Mutli.