Kui avaliku sektori palgad tõusevad, siis peab sellega kaasa minema ka erasektor, nendivad autorid. “Hüppeline palgakasv kasvatab hüppeliselt ka inflatsiooni ning tulemuseks võib olla see, et selle potentsiaalse 25 000 krooni eest saab nelja aasta pärast vähem kaupu osta kui praegu 9000 krooni eest.”

Põhiprobleem meie majanduse jaoks on madal tootlikkus. Palgatõus ei tohiks tootlikkuse tõusust kiirem olla, sest kui palgad tõusevad kiiremini kui tootlikkus, siis ei suuda ettevõtted selle palgaralliga kaasas käia ja osa inimesi lastakse lihtsalt lahti.

Tootlikkus on madal aga mahajäänud tehnoloogia tõttu — seda, mida meil reklaamitakse uusima Lääne tehnoloogiana, on sealses mõttes tegelikult tehnoloogia eilne päev, sest uusimat tehnoloogiat ei müü Eestile keegi või me ei suuda seda lihtsalt sisse osta, nendivad autorid.

Kolmas väga oluline erinevus tuleb sisse tootmise üldise korralduse poole pealt: meil seda tootmise pehmemat poolt ehk üldist asjade organiseerimist ei osata või ei taheta korraldada.