Milosevici Sotsialistliku Partei avalduses on öeldud, et endine president kavatseb jätkata tegevust parteijuhina, kuigi kohtuvõimud on asunud teda kimbutama ja levivad kuuldused tema peatsest vahistamisest.

ÜRO sõjakuritegude tribunal süüdistab Milosevici Kosovos toime pandud inimsusevastastes kuritegudes, nõudes tema väljaandmist Haagile.

Uudisteagentuuri Beta edastatud parteiavalduses öeldakse, et Belgradi Dedinje eeslinnas regulaarselt Milosevici maja valvavate poolehoidjatega liitus esmaspäeval ka väike rühm inimesi Montenegrost.

Milosevic rääkis montenegrolastega, kes väljendasid muret Makedoonias, Lõuna-Serbias ja Kosovos puhkenud vägivalla pärast.

“Meie inimesed teavad, kuidas hakkama saada ja nad suudavad üle saada raskustest oma riigi ja oma väärikuse kaitsmisel nagu nad minevikus alati on suutnud,” julgustas Milosevic.

Oktoobris rahvaülestõusuga kukutatud Milosevici jätkuv tegevus Jugoslaavia ühiskonnaelus ärritab lääneriike, kes nõuavad tema vahistamist ja üleandmist rahvusvahelisele sõjakuritegude tribunalile.

Jugoslaavia uus reformimeelne valitsus nõuab aga Haagi tribunaliga täieliku koostöö sisseseadmiseks rohkem aega. Riigis on levinud arvamus, et Milosevici üle peetakse vähemasti esialgu kohut kodumaal ning korruptsioonijuhtumitega seoses.