Liikumist täis puhkus ei pruugi sugugi tähendada seda, et nüüd võtad kätte ja veedad kogu suvepuhkuse vaid täie rauaga sporti tehes. Muidugi mitte! Aga lihtsalt niisama lesides läheb ka lõpuks igavaks.

Seepärast ongi suvepuhkuse veetmiseks Leedu kuurort Palanga suurepärane koht – nautimise ja enese liigutamise võimalused on ideaalses tasakaalus. Palanga pakub erinevaid viise liigutamiseks ja lõõgastumiseks, kultuuri nautimiseks ja end töistest mõtetest kõrvale viimiseks ning loomulikult kaaslasega ühiselt veedetud aja nautimiseks.

Jagame mõningaid soovitusi, kuidas Palangas sel suvel aktiivselt aega veeta.

Aktiivselt Palanga rannas ja parkides

Palangas on mitmeid kohti, mille külastamise saab ühendada mõnusate kiirema kõnni tiirudega. Esimeseks ja muidugi kõige atraktiivsemaks võimaluseks on hommikused või õhtused pikad käimistiirud Palanga suurepärasel rannaribal, millel kilomeetreid mõõtes kaovad ka kalorid.

Võta tempokas samm, aga mitte nii kiire, et kaaslasega vestelda ei saaks, ja kui oled näiteks nädalajagu niimoodi kaks korda päevas Palanga rannaribal kõndinud, võid olla kindel, et puhkuse lõpuks on enesetunne tunduvalt parem ja mõned kilodki kadunud. Lisaks teeb soolakas mereõhk vaid head ja kerge tuuleke puhastab pea kõikidest muremõtetest.

Vahelduseks võib kõnniringe ette võtta ka Palanga promenaadil või mõnedes paljudest Palanga parkidest. Birutė park on neist üks atraktiivsemaid. Birutė pargi kohta loe rohkem SIIT!

Palanga pargid ja rahulikumad rannaalad on suurepärased kohad ka joogaharjutusteks. Aktiivsema treeningu harrastajaid ootab mereäärse männimetsa lähedal lastepargi kõrval terviserada Labrytys, kus saab kuuekilomeetrise ringi joosta. Rajal on ka välistingimustes kasutatavad treeningseadmed ja spordivarustus.

Palanga liivarannad on head kohad rannavõrkpalli mängimiseks ja seda teevad suurima naudinguga nii kohalikud kui ka turistid. Rannik on suurepärane ka surfamiseks, eriti tuulisemate ilmade korral. Kaheksateist kilomeetrit pikk ja kuni 300 meetrit lai liivarand teeb sellest kõige rahvarohkema suvise kuurordi Leedus, kuid rannariba pikkus on piisav, et kõik surfi- ja suppamishuvilised sportlikku suve nautida saaks.

Avasta Palangat jalgrattaga

Palanga ja selle ümbruse avastamine jalgrattaga on suurepärane viis nautida piirkonna loodust, vaatamisväärsusi ja õhkkonda. Palangas on mitmeid kohti, kust saab jalgratast rentida, ja on mitmeid põhjuseid, miks võiks Palanga ümbrust avastada just kaherattalisel.

Jalgrattaga saab liikuda radadel, mis võivad jääda autoga sõites märkamatuks. See võimaldab avastada peidetud paiku, ootamatuid vaateid ja kohalikku eluolu, mida muidu ei pruugi turistina märgatagi. Palanga piirkonnas on rikas kultuuriline pärand ja seal on mitmed külastamist ootavad ajaloolised hooned ja muuseumid, mis on rattateekonnal suurepäraseks kultuurinautimise peatusteks. Näiteks võid külastada Palanga kuurordi muuseumi.

Birutė pargis on suurepärased kergliiklusteed ja rohelised alad, kus saab mõnusalt sõita ning peatuse võib teha näiteks kuulsa Palanga merevaigumuuseumi külastamiseks.

Lisaks jalgrattale võib Palangas rentida ka mitmekohalisi velomobiile ja elektrisõidukeid.

Levinumad rattamarsruudid leiab SIIT!

Veepargid kutsuvad lõbutsema

Palangas on mitmeid sise- ja välisruumis asuvaid veeparke, kus saab nautida nii saunamõnusid, basseinides sulistamist, erinevaid veeatraktsioone kui ka tegeleda veespordialadega.

Kui juhtubki, et Palangas puhkamise ajal peaks mõnel päeval vihma sadama, siis sellest pole midagi – väga nauditav on see päev sellegipoolest, kui külastad Palanga linna basseiniala, kus 3500 ruutmeetril asuvad ujula, tervisekeskus ja saunad. Koht on suurepärane nii algkooliõpilasele kui ka pensionärile, nii harrastus- kui ka professionaalsele sportlasele – kõik saavad kasutada kõrgel tasemel ujula ja tervisekeskuse teenuseid otse Palanga linna südames.

Sportimiseks mõeldud basseinid on tipptasemel ja unustatud pole ka väiksemaid ujujaid – neile on eraldi 13 meetri pikkune kolmerealine ujumisbassein. Wellness-alal on basseinid täiskasvanutele ja lastele, kus on kümneid vaba aja veetmise võimalusi, lisaks mõnusad massaažisüsteemid. Basseinide läheduses on viis duširuumi, kaks tipptasemel aurusauna ja vann loodusliku Himaalaja soolaseinaga.

Veepark Atostogų parkas on mõeldud kõigile, kes soovivad nautida aktiivset tervistavat puhkust ja lihtsalt lõõgastuda. Tegemist on on suure puhke- ja tervisekompleksiga, mis asub Palanga lähistel Žibininkais. See on ideaalne koht puhkuseks, tervise parandamiseks ja lõõgastumiseks nii peredele, paaridele kui ka üksi reisijatele.

Mida Atostogų veepargis siis teha saab? Näiteks ujuda. Kompleksis on 16 erinevat ujumisala, kus saab veega seotud lõbustusi nautida. Veepargis on ka kaheksa erinevat sauna, kus pakutakse külastajatele mitmeid lõõgastavaid saunarituaale. Seal saab nautida ka mitmesuguseid spaa- ja terviseprotseduure, mis leevendavad stressi ning turgutavad tervist. Kasuta veepargis ka võimalust mõnuleda geotermilises mineraalvees, tehes raviprotseduure Mineral Sea basseinis.

Ja muidugi ei pea sa pärast seda kõike Eesti poole tagasi vurama hakkama, vaid saad öömajale jääda. Kompleksis on võimalik ööbida hubases hotellis või traditsioonilises palkvillas.

Kas soovid veidi ekstreemsemat veelõbustust? Wakepark Palanga on esimene omataoline Palangas, asudes vaid kolme kilomeetri kaugusel linna keskusest. See paikneb 200 ruutmeetri suurusel karjäärialal ja on üliselge veega, mis suvel soojeneb kuni 25 kraadini. Veepargis on mitmeid veepealseid lõbustusi ning muidugi ka mahla- ja kokteilibaar. Ära muretse, kui oled algaja – professionaalne meeskond pakub head koolitust ka alustavatele sõitjatele.

Kui oled aktiivselt puhkamas pere või kallimaga, sobib see koht veemõnude nautimiseks igal juhul. Ka kõige väiksematele, kellele on loodud turvaline rand täispuhutavate mänguasjadega.

Kas soovid veelgi „kangemat“ veesporti katsetada? 313 cable park on üks maailma kaasaegsemaid kaabliparke ja trikisportlaste hulgas väga hinnatud reisisihtkoht.

Ratsuta või sõida kaarikuga

Ratsutamine või kaarikusõit on veel üks võimalus, kuidas Palangas aega veeta, ja ratsutamiskool LYDERIS kutsubki kaunite metsade vahele Žiba jõe lähedale ratsaretkedele. Või miks mitte võtta ette hobumatk hoopis Läänemere äärde? Kui seltskonnas on vähem kogenud sõitjaid, on võimalik hobutiire teha ka platsil ja lapsed saavad ratsutada ka ponidega.

Meeleolukas ratsaretk kaunis looduses ja soovi korral ka koos hobustega pildistamine on kogemus, mis Leedu reisist kindlasti meelde jääb.

Palanga on suurepärane suvise aktiivse puhkuse veetmise koht. Seda, mida kõike Palangas teha saab ja kuhu seal minna, vaata veebilehelt visit-palanga.lt.

Jaga
Kommentaarid