Aivo Vološini tunnistas kohus süüdi kehalises väärkohtlemises, laiba rüvetamises ja mõrvas ning mõistis talle liitkaristuseks seitsmeaastase vangistuse.

Arvutikelmuse katses mõistis kohus nii Inge Pullati kui ka Aivo Vološini õigeks.

Andres Pullati tunnistas kohus süüdi laiba rüvetamises ja mõistis talle karistuseks rahalise karistuse 200 päevamäära ulatuses ehk summas 2660 eurot. Karistuse hulka arvati tema eelvangistuses viibitud kaks päeva ja lõplikult kuulub Andres Pullatil kandmisele rahaline karistus summas 2580 eurot ja 20 senti.

Samuti rahuldas kohus kannatanu tsiviilhagi ning mõistis Inge Pullatilt ja Aivo Vološinilt solidaarselt välja tsiviilhagi katteks 393 eurot.

Süüdistuse järgi tapsid Inge Pullat ja Aivo Vološin 2021. aasta 2. novembri õhtul täpselt tuvastamata kellaajal Jõuga külas Alutaguse vallas Ida-Virumaal omakasu eesmärgil inimese, et saada endale ta kinnisvara – talu. Vološin tõmbas enne seda, 2021. aasta 9. juunil sõnalise konflikti käigus Jõuga külas Alutaguse vallas hiljem tapetut selja tagant juustest enda poole, millega tekitas ohvrile füüsilist valu.

Inge Pullat oli enne välja mõelnud tapmisplaani, kooskõlastanud selle Aivo Vološiniga ja teinud talle ettepaneku plaan täide viia. Plaani kohaselt pidi Aivo Vološin isiku tapma ja Inge Pullat jälgima samal ajal maja juures, et keegi kõrvaline nende tegevust ei satuks takistama.

2021. aasta 2. novembril sõitsid Inge Pullat ja Aivo Vološin – viimati mainitu võttis kaasa pipragaasi – sõiduautoga ohvri elukoha lähedusse ja parkisid sõiduki tema talust eemale. Aivo Vološin ja Inge Pullat läksid ohvri elumaja juurde. Välisukse juures kohtas Aivo Vološin ohvrit, laskis talle pipragaasi näkku ja seejärel lõi korduvalt tühja šampanjapudeliga talle vastu pead, mille tagajärjel hakkas ohvri peast ja ninast jooksma verd. Seejärel võttis Aivo Vološin kahe käega ohvri kaelast kinni ja kägistas ta surnuks. Aivo Vološini tegevuse ajal seisis Inge Pullat maja nurgal õues ja ootas, kuni Aivo Vološin tapmise ellu viib.

Seejärel otsisid Inge Pullat ja Aivo Vološin tapetu maja läbi ja 3. novembril võtsid majast ära minnes endaga kaasa ohvrile kuulunud esemeid, sealhulgas tema SEB panga kaardi koos roosa märkmepaberiga, millel oli kirjas arv 4979.

Peale esemete tassiti auto tagaruumi ka surnukeha. Seejärel sõitsid Inge Pullat ja Aivo Vološin oma elukohta Viluvere külas Põhja-Pärnumaa vallas Pärnumaal, jättes surnukeha esialgu autosse.

Pärast tapmist kasutasid Inge Pullat ja Aivo Vološin ohvrile kuulunud pangakaarti ja selle kaardi juures olnud PIN-koodi ning üritasid Iisaku alevikus Alutaguse vallas Ida-Virumaal sularahaautomaadist tapetu arvelduskontolt sularaha välja võtta. Teadmata põhjustel see ei õnnestunud.

4. novembril viisid Inge Pullat ja Aivo Vološin sõiduki tagaruumis olnud surnukeha sama sõidukiga Põhja-Pärnumaa valda Metsaküla teele, keerasid surnukeha koormakattesse ja jätsid võssa, teest umbes kümne meetri kaugusele.

6. novembril sõitsid Inge Pullat, Aivo Vološin ja Andres Pullat tuvastamata kellaajal oma elukohast Viluvere külast Põhja-Pärnumaa vallast Pärnumaalt sõiduautoga Põhja-Pärnumaa valda Metsaküla teele, kus teest umbes kümme meetrit eemal oli surnukeha. Andres Pullat, Aivo Vološin ja Inge Pullat võtsid surnukeha sõidukisse kaasa ning viisid Põhja-Pärnumaa metsa Taarikõnnu tee äärde kraavi servale.

7. novembril sõitsid Inge Pullat, Andres Pullat ja Aivo Vološin tuvastamata kellaajal oma elukohast Viluvere külast Põhja-Pärnumaa vallast Pärnumaalt sõiduautoga tagasi Põhja-Pärnumaale Taarikõnnu tee metsa, kus võtsid kraavi servast surnukeha autole. Seejärel sõitsid nad Viljandi maakonda Põhja-Sakala valda Kurnuvere külla, kus peatuti põllutee ääres. Andres Pullat ja Aivo Vološin tassisid surnukeha autost välja ja viisid tee kõrval oleva kaevu juurde, milles oli redel. Andres Pullat ja Aivo Vološin viskasid surnukeha kaevu. Seejärel pani Andres Pullat surnukeha peale suure raske puu ja Aivo Vološin viskas peale suure kivi, mille tagajärjel jäi surnukeha kaevus vee alla ega olnud nähtav.

Kohtuotsus ei ole jõustunud.