Läks nii, nagu võis ette ennustada - valimistulemustes pettunud EKRE poliitikud süüdistavad kaotuses e-valimisi ning lubavad ette võtta kohtutee. Delfi TV vaatles selle võimalikkust ka möödunud nädalal:


„Loomulikult me vaidlustame e-valimised kohtus. Me nõuame välja logid, programmijupid ja kõik, mis me saame nõuda. Ja kuni me oleme need kätte saanud, me valimistulemust ei tunnista,“ põrutas erakonna esimees Martin Helme eilsel EKRE valimispeol.

EKRE aseesimees Mart Helme rääkis sama juttu, öeldes, et neilt on varastatud väljateenitud valimisvõit. Ta pidas kummaliseks, et proportsioonid muutusid Reformierakonna kasuks, kui e-hääled said loetud. Olgugi, et enne valimisi oldi korduvalt ja häälekalt oma valijaid e-hääletamast hurjutatud, kui just pole tegu välismaal elava valija absoluutselt viimase variandiga.

Delfi TV vaatas otsa 2020. aasta Ameerika Ühendriikide presidendivalimistel lüüa saanud Donald Trumpi esimesele kõnele pärast valimistulemuste väljakuulutamist ning kõrvutas selle Helmede omaga. Sarnaselt EKRE juhtidele võttis Trump enne valimisi sihikule ühe kindla hääletusviisi - kirja teel hääletamise - ning üllatus siis, kui tema valijad sellele tormi ei jooksnud. Sarnasused kaotuskõnedes (või nende arvates võidukõnedes!) on hämmastavad. Vaata videost artikli päises!