USA koostab ka põhjaliku koolitusprogrammi nende sõidukite jaoks, mida on keeruline kasutada ja hooldada, ütlesid Bideni ametnikud ajakirjanikele varem kolmapäeval.

Nad ütlesid, et tankide saabumine võib võtta kuid, sest neid antakse Ukraina julgeolekuabi algatuse kaudu, mis kasutab USA varude asemel kaubanduslikelt müüjatelt saadud varustust.

Biden avaldas Ukrainale tunnustust selle eest, et ta on viimase 11 kuu jooksul võidelnud Venemaa agressiooniga ning kinnitas, et pidas täna kõne Ühendkuningriigi, Prantsusmaa, Saksamaa ja Itaalia juhtidega. „Me oleme läbinisti ühtsed.“

Saksamaa valitsus kinnitas täna, et Saksamaa saadab Ukrainasse 14 tanki Leopard 2A6 ja kiidab heaks nende reekspordi partnerriikidest.

Biden ütleb, et ta on kantsler Olaf Scholzile „tänulik“ Saksamaa pakkumise eest saata Ukrainale Leopard 2 tankid „Saksamaa on tõesti astunud sammu edasi,“ ütles Biden. Ta rõhutas, et saadetud abi kasutatakse selleks, et aidata Ukrainal oma maad kaitsta. „Venemaale ei ole mingit ründavat ohtu,“ ütles Biden. „Kui väed läheksid Venemaale tagasi, oleks see sõda täna läbi.“

BBC vahendusel ütles Valge Maja kõrge ametnik täna, et Abrams tankid aitavad Ukrainal Venemaa poolt okupeeritud territooriumi tagasi võita.

Jaga
Kommentaarid