„See äärmiselt ohtlik otsus viib konflikti uuele vastasseisu tasemele ja on vastuolus Saksa poliitikute avaldustega Saksamaa Liitvabariigi soovimatusest lasta end sellesse tõmmata,“ teatas Netšajev, vahendab Interfax.

Netšajevi sõnul „veendume järjekordselt, et Saksamaa, nagu ka tema lähimad liitlased, ei ole huvitatud Ukraina kriisi diplomaatilisest lahendamisest, on suunatud selle pidevale eskaleerimisele ja Kiievi režiimi piiramatule üha uusi surmatoovaid relvi täis pumpamisele“. „Punased jooned on jäänud minevikku,“ lisas Netšajev.

Loomulikult ei saanud Netšajev jätta Saksamaale ka tema ajalugu meelde tuletamata.

„Berliini valik tähendab Saksamaa Liitvabariigi lõplikku loobumist ajaloolise vastutuse tunnistamisest meie rahva ees kohutavate, aegumatute natsismikuritegude eest suure isamaasõja aastatel, venelaste ja sakslaste sõjajärgse leppimise keerulise tee unustuse hõlma jätmist,“ teatas Netšajev.

„Saksamaa Liitvabariigi juhtkonna heakskiidul saadetakse Saksa ristidega tankid taas „idarindele“, mis toob vältimatult kaasa mitte ainult Vene sõdurite, vaid ka rahumeelse elanikkonna hukkumise,“ lisas Netšajev.

Jaga
Kommentaarid