Kohtuistung toimub homme. Praegu on kahtlusalune 48 tunniks kinni peetud ning uurijad küsitlevad teda kuriteo asjaolude kohta. Prokuratuurist lisati, et mees on varem röövimise eest karistust kandnud.

„Praegu käib asjaolude selgitamine ja teostatakse mahukaid menetlustoiminguid. Täpsemaid kommentaare on veel vara anda,“ öeldi prokuratuurist. Küll aga kinnitati, et tegu polnud Irina sugulasega. Ent omavahel oldi tuttavad.

Irina kadus esmaspäeva õhtul pärast tööpäeva lõppu ega jõudnud koju. Lähedased andsid tema kadumisest politseile teada teisipäeva õhtul ning politsei asus kohe selgitama Irina kadumisega seotud asjaolusid. Politseinikud leidsid Irina surnukeha ja tema auto samal ööl Lasnamäelt Narva maantee kõrvalt. Surnukeha oli keset tühermaad.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo isikuvastaste kuritegude talituse juht Hisko Vares kinnitas eile õhtul, et ligi ööpäev kestnud uurimise tulemusel peeti tapmises kahtlustatav kinni. „Mõistsime üsna pea pärast Irina kadumisteate laekumist, et naine võis olla sattunud kuriteo ohvriks. Politseinikud tegid alates teisipäeva õhtust pingsalt tööd, püstitades uurimisversioone ning tuvastades võimalikku kahtlustatavat. Selleks töötati läbi videokaamerate salvestisi ja koguti infot. Kolmapäeva õhtuks oli meil kogutud piisavalt tõendeid, et tapmises kahtlustada 28-aastast kohalikku meest, kelle me kohe ka kinni pidasime,“ kirjeldas Vares.

Irina oli Paasiku Grossi toidukaupluse kõrval asuva lillepoe omanik. Poe uksed olid täna ennelõunal suletud. Seal polnud pärast Irina lahkumist keegi käinud, öeldi Grossi kauplusest. Küll aga oli selle ette toodud lilli ja küünlaid.

Kliendid ja tuttavad kirjeldasid, et Irina oli lahke, sõbralik ja sümpaatne inimene.