Ööpäeva jooksul langes veetase Daugavas 45 sentimeetrit ja kõik teenistused annavad endast parima tammi tugevdamiseks. Osalevad mitmed ettevõtted oma tehnikaga, ekskavaatorid töötavad pidevalt, vahendab Läti Delfi.

Ragainise sõnul algab täna töö vee eemaldamiseks osast linnast ja seejärel võivad inimesed võib-olla kodudesse naasta.

Läti Televisiooni (LTV) „ilmauudiste mees“ Toms Bricis ütles aga, et midagi julgustavat ei ole: kuigi veetase Daugavas endas langeb ja vool Jēkabpilsi suunas on vähenenud, on viimastel päevadel veetase kõigis Daugava lisajõgedes sula tõttu tõusnud. Paari päevaga jõuab see vesi Daugavasse ja veetase hakkab seal taas tõusma.

„Temperatuurid on kogu töönädala nulli ümber, nädalavahetusel tuleb kerge külm ja see on kombinatsioon, mida ei ole üldse vaja, sest sula on liiga nõrk, et sulatada jääd, aga külm on liiga nõrk, et kogu jõge kinni külmutada ja veevoolu rahustada,“ ütles Bricis.

Vaatamata veetaseme langusele Daugavas kutsusid Jēkabpilsi omavalitsuse esindajad elanikke eile üleujutusohtlikest piirkondadest evakueeruma, sest ei ole teada, kui kaua kaitsetamm vee survele vastu peab.

Telefoni teel on võimalik omale järele tellida evakuatsioonibuss. Inimesed evakueeritakse linna kahte kooli.

Tsiviilkaitseinsener Tālis Zalva ütles eile õhtul, et olukord on ohtlik, aga hetkel stabiilne.

Läti president Egils Levits teatas, et eile kogunes kriisijuhtimisnõukogu, kus ministrid kuulasid ettekandeid olukorrast piirkonnas.