Soovituse andis Euroopa Liidu integreeritud poliitilisele kriisile reageerimise grupp (IPCR), mis koosneb 27 liikmesriigi ametnikest. Samasuguse soovituse oli varem andnud Euroopa Komisjon, vahendab Reuters.

Hiina kavatseb lõdvendada oma reisipiiranguid alates 8. jaanuarist, vaatamata nakatumislainele, mis on haiglad ja matusebürood üle koormanud.

IPCR soovitas ka, et kõik reisijad lendudel Hiinasse ja Hiinast kannaksid maske, et Euroopa Liidu valitsused kehtestaksid pistelise testimise Hiinast saabuvatele reisijatele ning et testitaks reovett lennujaamades, kuhu saabuvad lennukid Hiinast.

IPCR teatas, et jätkab koos Euroopa haiguste kontrolli keskuse (ECDC), Euroopa Komisjoni välisameti ja maailma terviseorganisatsiooniga (WHO) epidemioloogilise olukorra jälgimist Euroopa Liidus ja Hiina arengute jälgimist.

ECDC teatas eelmisel nädalal, et ei soovita praegu meetmeid Hiinast saabuvate reisijate suhtes, sest viiruse variandid, mis Hiinas ringlevad, on juba Euroopa Liidus kohal. ECDC lisas, et Euroopa Liidu kodanikel on suhteliselt kõrge vaktsineerituse tase ja sissetoodud nakkuste potentsiaal on madal võrreldes igapäevaste nakatumistega Euroopa Liidus ning tervishoiusüsteem saab praegu hakkama.