See parandus tehti USA 1,7 triljoni dollari suurusesse eelarve-eelnõusse, mille senat eile häältega 68-29 vastu võttis. Esindajatekoda peaks selle heaks kiitma täna, vahendab Washington Post.

President Joe Biden on toetanud konfiskeeritud Vene varade kasutamist Ukraina aitamiseks ja on oodata, et ta allkirjastab eelarve-eelnõu seaduseks.

Parandusettepaneku esitasid senaatorid Lindsey Graham vabariiklaste poolelt ja Sheldon Whitehouse demokraatide poolelt. Nad loodavad anda Ukrainale miljardeid dollareid ja Grahami sõnul ühtlasi vähendada survet USA maksumaksjale.

Esindajatekoja liige, demokraat Tom Malinowski ütles, et on mõttekas kasutada Venemaa presidendi Vladimir Putini sõprade vara Ukraina ülesehitamiseks.

„See on see, mida terve mõistus ja õiglus nõuavad – panna Putini toetajad maksma, et aidata üles ehitada riik, mida ta hävitab,“ ütles Malinowski.

Demokraadist senaator Michael Bennett ütles, et senat saadab „sõnumi Putinile ja tema kõrilõikajate bandele, et Ameerika seisab Ukraina kõrval“.