„Peame provokatsioonilisi plaane saata Kiievi režiimile S-300 ja muud Vene/Nõukogude päritolu õhutõrjevahendeid Venemaa suhtes avalikult vaenulikeks,“ öeldakse Venemaa välisministeeriumi ametliku esindaja Maria Zahharova kommentaaris, vahendab Interfax.

Teatatakse, et Kreeka juhtkond on väljendanud valmisolekut anda Ukrainale Kreeta saarel baseeruvad õhutõrjesüsteemid S-300PMU-1, kui saab asemele täiendavalt USA õhutõrjesüsteeme Patriot.

Zahharova sõnul oleks selline samm Vene-Kreeka valitsuste vaheliste sõjalis-tehnilise koostöö kokkulepete rikkumine. Need keelavad nimelt Kreekal Venemaa tarnitud sõjatehnika reekspordi kolmandale osapoolele ilma Venemaa nõusolekuta. Samuti rikub see Zahharova sõnul rahvusvahelisi piiranguid relvadega kauplemisele, mis ei luba eksporti regioonidesse, kus see aitab kaasa konfliktide teravnemisele.

„Lepinguliste kohustuste jalge alla tallamisel on vältimatult tagajärjed,“ kuulutas Zahharova.

„Mitte kellelgi ei tohiks olla kahtlusi, et kogu Kiievile saadetud sõjatehnika leitakse Vene Föderatsiooni relvajõudude poolt õigeaegselt üles ja hävitatakse. Kuni ei ole veel hilja, võib ohtlikest plaanidest loobuda. Veel kord hoiatame Kreeka juhtkonda vastutuse eest,“ lisas Zahharova.

Jaga
Kommentaarid