Hilisõhtul kirjeldas Põhja-Tallinnas elav lugeja, et Tuulemaa tänaval on ühe elumaja juures näha mitut kiirabiautot, palju politseinikke ja kohale on sõitnud ka päästjad.

Ida-Harju politseijaoskonna välijuht Rando Randmaa selgitas Delfile, et kella 22 ajal helistas häirekeskusesse mees, kes andis teada Põhja-Tallinnas toimunud vägivallast – üks mees oli teist löönud noaga. Reageerinud politseipatrullid selgitasid välja, et nii väljakutse tegija kui ka väidetav kannatanu on elus ja terved, keegi ei ole viga saanud, sellist sündmust ei ole aset leidnud ning häirekeskusesse helistaja oli kohapeal antud selgituse kohaselt teinud lihtsalt nalja.

„Sündmusele reageerisid abi andmiseks ka teised operatiivsõidukid, st kiirabi ja pääste. Politseinikud, meedikud ja päästjad teevad iga päev tööd, et aidata hätta sattunud inimesi. Sellepärast on eriliselt kurb, kui keegi otsustab teha midagi sellist, mille pärast päriselt abi vajavate inimesteni ei pruugi abi jõuda,“ sõnas Randmaa.

Häirekeskusesse helistanud 55-aastase mehe pidas patrull kinni ning tema suhtes alustati väärteomenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb eritalituste vale väljakutsumist. „Häirekeskusesse kõne teinud mehel olid välised joobetunnused, kuid tema võimalik joove on selgitamisel,“ lisas Randmaa.